Fenomeno

Stories —

Making of & behind the scenes.

In bed met een wereldkampioen

Dat de Belgian Red Lions wereldkampioen hockey geworden zijn, heb je wellicht niet gemist. Ze kregen immers - volkomen terecht - heel wat media aandacht. Eind oktober werd ik gevraagd om een film shooting te doen met twee wereldkampioenen in spe voor de Belfius EuroHockey Championships in Antwerpen, zeg maar het EK Hockey. Kapitein Thomas Briels en wereldtopper Arthur Van Dooren tekenden present, samen met twee vrouwelijke collega’s van de Red Panthers.

Thomas speelt de hoofdrol in de video. Hij droomt over de verloren finale van het EK Hockey 2017 tegen onze Noorderburen. Hij schiet wakker en er komt een call to action waarin de spelers en speelster oproepen om de tribunes rood te kleuren en hen naar goud te schreeuwen. Een toch wel profetische video zo blijkt, want tegen wie won België in december de finale van het WK? Inderdaad, tegen Nederland.

Laten we hopen dat ze die topvorm nog even kunnen vasthouden en dat we in augustus in Antwerpen kunnen mee genieten van een tweede gouden medaille.

#RedisthenewGold

PS: kijk zeker naar de video voor de knappe acteerprestatie van de Red Lions kapitein!

Belfius Eurohockey Championships 2019 | video trailer

Regie: Bruno Keustermans
Camera: Thibaut De Winter
Sound: Bram Van Boxelaer
Agency: Sportizon