Fenomeno

Stories —

Making of & behind the scenes.

Shooting in Chicago voor Pickit

Even op en af naar Chicago om een video te shooten? Ja zeker, graag!

Pickit is een Leuvens bedrijf dat 3D camera’s en software voor robots maakt. Ze bestaan nog maar enkele jaren, maar hun product wordt wel al wereldwijd verkocht. Zo ook dus in de VS.

In februari waren we reeds naar Detroit gereisd om daar twee fabrieken te bezoeken waar hun technologie wordt gebruikt en nu in april was Chicago aan de beurt. Eigenlijk Indianapolis, want het bedrijf (KYB) waar ze de Pickit camera’s hebben, lag in Indiana, op zo’n drie uren rijden van Chicago.

Op dag twee stond er nog een bezoek aan de ‘Automate’ beurs op het programma, waar we ook foto en video content geshoot hebben. Vandaar recht naar de luchthaven en terug naar België. Een kort en intens, maar vooral boeiend bezoek aan de VS.

De testimonial video van KYB is nog ‘work in progress’, maar hieronder kan je wel al ééntje vinden die we maakten bij Talen Tools, een Nederlands bedrijf waar ze ook beroep doen op Pickit om te automatiseren.

Testimonial video Talen Tools:

Pickit is a a plug and play solution for bin picking and pallet unloading. The Pickit products contain a 3D camera and picking software ready-to-run on a dedicated industrial processor. This video is shot at the Dutch company Talen Tools who have two applications running with the Pickit camera and software.