Trail running vibes in Vlaanderen met Alpen-waardige allures.

Achter de voormalige mijn van Waterschei in Genk ligt een indrukwekkend landschap van mijnsteenbergen ten midden van heidevelden en dennenbossen, duizenden jeneverbessen en een indrukwekkend mijnpatrimonium. Thorpark maakt sinds 2020 deel uit van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Zij die mij kennen, weten ongetwijfeld dat ik iets heb met trail running en ook met de Genkse mijnregio. Mijn grootvader is vanuit het mooie Dolceacqua (Italië) naar deze streek afgezakt om er in de mijn te komen werken. Deze streek heeft dus een speciale plaats in mijn hart en dat het de perfecte plek was voor onze shoot voor AA Drink, maakte het nog beter!

Als hoofdpartner van de Spartacus runs wilde AA Drink video en foto content maken om de weken voor het event te communiceren. De campagne werd uitgerold door het agency Sportizon en wilde lopers stimuleren om ‘uit hun comfort-zone te breken’. Om te gaan lopen weg van de platgetreden paden en om tijdens het lopen ook Spartacus-achtige oefeningen te integreren. Er werd gekozen voor:

  • Een steile helling opklauteren, op handen en voeten.

  • Trappen lopen.

  • Door water gaan.

Niet evident om een locatie te vinden waar je dit allemaal op een boogscheut van elkaar hebt. Gelukkig kon ik beroep doen op mijn trail run ervaring en was de keuze snel gemaakt. Eén van mijn favoriete trail run locaties, op minder dan één uur rijden van Leuven, was ideaal: het Thorpark.

Op handen en voeten.

Het bosje dat tegen de helling van de terril ligt, heeft heel wat prachtige single tracks en ook een paar zeer stevige hellingen. Mijn recce enkele weken op voorhand leerde me dat er effectief ook stukken zijn waar je voeten én handen nodig hebt om boven te geraken. Ideaal want dan moesten we niet te veel ‘alsof doen’.

Onze lopers bedwingen de helling, op handen en voeten natuurlijk.

Trappen

Trappen lopen, dat was ook een gemakkelijke check. Er is namelijk relatief recent een nieuwe trap gemaakt die naar de top van de eerste terril leidt.

Stairs with a view.

Door water lopen.

Door water gaan: dit was iets minder evident, niet omdat er geen water was, wel omdat het toch een ietwat onzekere factor was: hoe diep en hoe koud was het en bijgevolg… hoe vaak konden we vragen om dit opnieuw te doen :).

Jammer genoeg was de zon intussen verstopt achter een dik pak wolken.
De verhoopte golden hour beelden met het water konden we niet maken en het begon ook merkbaar frisser te worden. Gelukkig was er voldoende enthousiasme bij de lopers om meermaals tot kniehoogte door het water te lopen en konden we de dag succesvol afsluiten.

Een aantal behind-the-scenes foto’s van de video shoot vind je hieronder. De resultaten hiervan kan je bekijken in de AA Drink case op deze website.

All pictures by Wilhelm Westergren.

Previous
Previous

I’m not a copywriter, but I write copy.

Next
Next

After movie congress Ginkgo Consulting